ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат Львівської облради проголосив 28 жовтня Днем окупанта

Львівський портал

|

Сьогодні у Львові на проспекті Свободи відбулось відкриття ««національної» галереї портретів «Хто керує Україною?» (66-й річниці московської окупації «присвячується»). На львівській «клумбі» розмістили фотопортрети із зазначенням посади і національності 8 представників вищого керівництва України. Зокрема, це зображення Віктора Януковича, Миколи Азарова, Сергія Тігіпка, Сергія Льовочкіна, Анатолія Толстоухова, Андрія Клюєва, Віктора Тихонова та Бориса Колеснікова, жоден з яких, за інформацією організаторів, не є українцем за походженням.

Організаторами акції стали Благодійний фонд «Україна-Русь» та Українська республіканська партія.

Депутат Львівської обласної ради та президент фонду «Україна – Русь» Ростислав Новоженець зазначив, що за Конституцією України єдиним джерелом влади є народ. Натомість українці, частка яких складає 78%, не мають серед вищих керівників жодного представника. У Верховній Раді України їхня частка не перевищує 22%.

«В Україні шляхом маніпуляцій відбулось захоплення влади національними меншинами. Українська нація є поневолена», – стверджкє Р.Новоженець.

Р.Новоженець каже, що вони свідомо призначили дату проведення цієї акції на 28 жовтня, бо сьогодні по всій Україні відзначається 66-та річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників.

«Ми вважаємо за доцільне 28 жовтня встановити в Україні День окупанта, щоб громадськість розуміла, що відбулося в українській історії цього дня 1944 року: було вигнано німецького окупанта, на його місце прийшов московський. Сьогодні ми маємо його нащадків. І годі сподіватись на те, що будуть розмовляти українською державною мовою, годі сподіватись на те, що будуть вивчати українську історію, годі сподіватись на те, що будуть шанувати такі українські трагедії, як Голодомор і Батурин».

Відтак, на сесії Львівської обласної ради за ініціативи. Новоженця підготували звернення до громадськості, аби привернути увагу до того, що в Україні порушують права українців. Але лише 31 депутат на сесії обласної ради проголосував за підтримку цього звернення. Тому організатори сьогодні оприлюднили звернення до громадськості, яке скерують і до генерального секретаря Ради Європи Турбйорну Ягланду. Як зауважив Новоженець, вони не сподіваються допомоги з боку Європи, але вважають своїм обов’язком поінформувати її.

«Сьогодні ми закликаємо українство розпочинати національно-визвольну боротьбу, ми повинні визволитися з-під  московської окупації, яка вже захопила центральну владу в Україні», – наголосив депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *