ОСТАННІ НОВИНИ

У місцеві ради Львівщини можуть пройти три нові сили: Фронт Змін, РХП та Європейська партія, - політологи

Львівський портал

|

Реальний шанс пройти до Львівської міської та обласної ради мають кілька нових політичних сил. Зокрема, це Фронт Змін, Республіканська Християнська партія та Європейська партія України. Приблизно такої думки дотримують львівські політологи, аналізуючи настрої населення міста і області напередодні виборів.

«Сьогодні більшість опитаних мешканців Львова та області переконані у тому, що у місцеві ради повинні прийти нові люди. Адже політиків, які перебували у радах останні каденції вичерпали власні можливості чи дискредитували себе та ту політичну силу, яку вони представляють. Загалом, бачити нових людей з «чистим» обличчям у радах усіх рівнів хочуть понад половину мешканців Львові  області», – переконаний політолог Юрій Шведа.

«Серед існуючих політичних сил приємно виділяються такі новачки як Республіканська Християнська партія та Європейська партія. Перша – завдяки підтримці міського голови А. Садового, а друга завдяки харизматичному лідерові М. Катеринчуку та сильній команді  на місцях.  І РХП і Європейська партія ніяк не асоціюють з партіями-одноденками, про які доводиться чути лише в період виборів, по-друге і за назвою і за ідеологією обидві партії близькі галичанам. Обидва партійні лідери і А. Садовий і М. Катеринчук представляють собою нове покоління української націонал-демократії: прагматичної й позбавленої пафосного патріотизму. На фоні інших галасливих кандидатів, портрети яких обіцяють захистити львів’ян А. Садовий звітується перед львів’янами конкретними справами.

Європейська партія з лідером М. Катеринчуком собі у позитив може записати розробку Податкового кодексу, який виразно контрастує з Податковим кодексом підготовленим «реформаторами», які будують нову країну. Альтернативний проект податкової конституції, розроблений М. Катеринчуком поза сумнівом, зумовив перетікання симпатій тієї частини малого та середнього бізнесу, яка раніше орієнтувався на С. Тігіпка й підтримував «Сильну Україну».

Інший політолог – Володимир Подгорнов – переконаний, що з нових політичних сил, які беруть участь у виборах, шанси пройти у місцеві ради Львівщини мають Фронт Змін, РХП та Європейська партія України.

«Представники даних політичних партій не опустилися до «політичного заробітчанства», чим сьогодні страждають практично усі політичні сили. Кожна з згаданих вище політичних сил зуміла запропонувати львів’янам досить збалансовану команду, де поряд з відомими публічними та громадськими діячами багато нових прогресивних молодих людей», – наголосив Володимир Подгорнов.

 «Думаю, що, якщо не буде суттєвих фальсифікацій, результати Європейської партії, РХП та Фронту Змін на місцевих виборах можуть виявитись для багатьох сильним ударом», – резюмував Володимир Подгорнов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *