ОСТАННІ НОВИНИ

Горбаль допоможе жителям прикордонних районів?

Львівський портал

|

Львівська обласна державна адміністрація ініціюватиме підвищення обмежень щодо вартості товару, який українці можуть провозити при перетині кордону без декларування і сплати мита, для учасників малого прикордонного руху удвічі – з 200 до 400 євро.

Якщо ініціативу ЛОДА знайде підтримку в уряді, жителі прикордонних районів Львівщини зможуть отримати більше вигод. Про це стало відомо від джерела, наближеного до керівництва обласної державної адміністрації, за підсумками однієї з нарад, яка днями відбулася в ОДА. За словами джерела, відповідні управління ОДА розпочали консультації з цього питання з митною службою і урядовими комітетами.

Нагадаємо, сьогодні в Україну без сплати митних платежів можна ввозити товар вартістю не більше 200 євро, але вагою не більше 50 кілограмів. Також діє обмеження щодо кількості одиниць товару – не більше 1000 шт.

За словами джерела, львівські чиновники ініціюють перегляд згаданого обмеження, оскільки воно, на їхню думку, сьогодні не відповідає економічній ситуації в країні, і жителі прикордонних районів потребують його підвищення.

ЗІК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *