ОСТАННІ НОВИНИ

Для львівських майстрів проведуть семінар з реставрації ліпнини та стінопису

Львівський портал

|

Для львівських майстрів у рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» проведуть другий семінар з реставрації ліпнини та стінопису. Семінар з реставрації ліпнини відбудеться з 1 по 12 листопада цього року, а семінар з реставрації стінопису – з 8 по 19 листопада. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Семінари складатимуться з теоретичної та практичної частин. Практична частина семінару полягатиме в продовженні реставрації цінної ліпнини та стінопису в холі будинку на вул. Кониського, 8, що проходитиме під пильним керівництвом двох німецьких реставраторів, а також проводитимуться практичні заняття в майстерні, під час яких німецькі фахівці обміняються досвідом з місцевими майстрами з окремих фахових питань.

«Метою проведення семінару є поглиблення знань, подальше ознайомлення з важливими технологічними процесами реставрації та їх практичне застосування на об’єкті. Поряд з цим відбудуться також і теоретичні заняття на тему реставрації ліпнини та стінопису. Семінар розрахований на майстрів з ліпнини, мулярів та штукатурів, які працюють в даній галузі, майстрів по стінопису, а також зацікавлених архітекторів», –  розповіла експерт GTZ, керівник проекту у Львові Іріс Ґляйхман.

Нагадаємо, Німецьке товариство технічного співробітництва (GTZ) вже проводило подібні тренінги з реставрації історичних дерев’яних брам та вікон, а також з реставрації та консервації природного каменю протягом  минулого року. На сьогодні у тренінгах німецьких реставраторів Крістофа Юнґганса та Дірка Брюггемана взяло участь близько 15 столярів та 10 каменярів. У доробку учасників  столярного курсу брами на пл. Катедральній, 8, пл. Ринок, 39 та 40, а також відреставровані історичні вікна, зокрема, у будинку середньої школи №21. Учасники семінарів з реставрації природного каменю в рамках тренінгу працювали над фасадом на пл. Ринок, 40.

Участь у семінарі є безкоштовною, крім того учасники отримують підбірку теоретичних матеріалів, використаних під час навчання та сертифікати про участь в семінарі.

Усі охочі взяти участь у тренінгу можуть звертатися в офіс проекту за адресою: м.Львів, вул. Акад. Богомольця, 6, оф.6, або за тел.: 275-13-08, 272-05-52

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *