ОСТАННІ НОВИНИ

Двірників примушують зривати агітки Писарчука

Львівський портал

|

Народний депутат України, кандидат на посаду міського голови Львова Петро Писарчук звернувся до начальника ГУ МВСУ у Львівській області Богдана Щура з проханням дати правову оцінку та вжити належних заходів у зв’язку із використанням проти нього як кандидата адміністративного ресурсу зі сторони міської влади Львова. Про це інформує прес-служба народного депутата.

Зокрема, Петро Писарчук поінформував головного міліціонера області про те, що виконавчі органи Львівської міської ради під загрозою звільнення з роботи змушують працівників ЛКП зривати агітаційні матеріали кандидата  Петра Писарчука, наклеєні у встановлених для цього місцях.

Як розповідають працівники виборчого штабу Петра Писарчука, двірники зривають агітаційні матеріали кандидата у мери у всіх без винятку районах Львова. Причому «чистка» працівників ЛКП переважно стосуються саме кандидатури Петра Писарчука, який є головним конкурентом міського голови Андрія Садового на виборах мера.

«Звечора ми розклеюємо агітаційні матеріали Петра Писарчука у встановлених для цього місцях, а вже на ранок ці матеріали щезають. І так щодня», – розповідає пані Ірина, працівник виборчого штабу кандидата у мери.

Після чергової «зачистки» агітаційних матеріалів Петра Писарчука по усьому Львову, працівники його штабу вирішили почергувати у місцях розклейки і відстежити, хто саме зриває матеріали. З’ясувалося, що цим займаються саме працівники ЖЕКів – двірники.

Під час розмови з працівниками виборчого штабу двірники пояснили, що вони зривають агітаційні матеріали Петра Писарчука не з власної волі, а тому, що їм дана відповідна вказівка від начальників. Натомість, за словами двірників, начальники ЛКП отримали такі вказівки «зверху».

«Комунальними службами міста порушено п. 13 ст. 53 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», в якому йдеться про обов’язок комунальних служб органів місцевого самоврядування зняти агітаційні матеріали після 24 години 29 жовтня 2010 року, але не раніше. У даному випадку має місце порушення виборчого законодавства, а саме порушуються права кандидата на посаду міського голови Львова Петра Писарчука на ведення передвиборчої агітації, в тому числі шляхом розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів», – наголосив Петро Писарчук у зверненні до правоохоронних органів. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *