ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти ООН на Львівщині вивчають можливість реанімувати старі гвинтокрили

Львівський портал

|

Вивчити можливості "повернути у стрій" старі вертольоти Мі-8 та Мі-24, щоб у подальшому використовувати їх для миротворчих місій, – основна мета делегації експертів Організації Об`єднаних Націй (ООН), яка побувала на Львівщині.

Як повідомили Укрінформу у Західному регіональному медіа-центрі МО України у Львові, гості на чолі з начальником штабу Департаменту операцій з підтримання миру Секретаріату ООН відвідали Бродівський гарнізон, де дислокуються 3-й окремий полк та 57-ма авіаційна база регламенту, ремонту, зберігання, утилізації авіаційної та спеціальної техніки Сухопутних військ ЗС України.

Понад 300 військовослужбовців цього полку брало участь в операціях з підтримання миру у колишній Югославії, Косові, Сьєрра-Леоне, Лівані, Кувейті, Іраку та Ліберії. Ще 107 нині проходять службу у складі 56-го окремого вертолітного загону миротворчого контингенту місії ООН у Ліберії. Вони залучені до участі в етапі ініціативи НАТО – Процес планування та оцінки сил, який спрямований на всебічну участь країн-партнерів у миротворчих операціях.

Експерти ООН побували на летовищі, ознайомилися із технічним станом вертольотів та спеціальної техніки, що знаходиться тут на зберіганні.

Від імені Секретаріату ООН керівник делегації експертів висловив подяку українським військовослужбовцям за внесок у підготовку особового складу та техніки до виконання місій із підтримання миру та безпеки у світі.

Довідка: Секретаріат ООН нині здійснює керівництво 15-ма миротворчими та 2-ма політичними (у Бурунді та Афганістані) операціями. З них 7 відбуваються в Африці (Чад, Кот-д`Івуар, Дарфур, Демократична Республіка Конго, Ліберія, Судан та Західна Сахара), одна місія здійснюється у Карибському басейні (Гаїті), дві – у Європі (Кіпр та Косово), три – на Близькому Сході (Ліван, Голанські висоти) та дві – в Азії (Східний Тімор, Індія і Пакистан).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *