ОСТАННІ НОВИНИ

Партія регіонів може набрати у Львові 8-12% - політексперт

Львівський портал

|

На думку політичного експерта Ігоря Балинського, «регіоналам» під силу набрати достатній рівень голосів на виборах 31-го жовтня.

«Ризикну спрогнозувати, що на голосуванні до Львівської міської ради ПР підтримає 8-12% виборців. Підставою для такого прогнозу я вважаю вибори Президента України, коли Віктор Янукович, як лідер ПР, отримав у Львові у першому та другому турі відповідно близько 8 і 12% голосів», – каже експерт.

«Ще один момент: на відміну від загальноукраїнських виборів, місцеві вибори не проходять під гаслом жорсткої мобілізації виборців. 31-го жовтня навряд чи буде прогнозований соціологами показник явки у 65% виборців. Моє бачення: на виборчі дільниці прийде 55-60% виборців Львова. Відповідно, для отримання прогнозованого мною результату ПР потрібно буде залучити меншу кількість виборців» – стверджує І Балинський.

«Наступним чинником на користь прогнозованого для ПР результату є формування списків. Я не говорю про їх якість, я акцентую на технологічності підходу. Присутність керівництва військових, еменесників, залізничників і т.д. дозволяє робити висновок про активізацію неідеологічних виборців і застосування так званого «м’якого» адмінресурсу. Ще одним моментом є нижчий рівень ідеологічності місцевих виборів від парламентських чи президентських виборів. Замість загального Януковича на загальнодержавному рівні на місцевих виборах присутні конкретні Едер чи Горбаль, які для виборця несуть менший рівень негативу» – вважає Ігор Балинський.

Аналітик акцентує на відмінності виборців, які голосують на місцевих виборах: «При голосуванні до Львівської обласної ради виборець буде більш консервативним. Він буде більше орієнтуватись на мажоритарних кандидатів, бо бачитиме там свій практичний інтерес. На мою думку, можливий для ПР результат на виборах до ЛОР – 8-10%. Водночас, з моєї точки зору, списки «регіоналів» до облради хибують на відсутність авторитетних особистостей. З іншого боку, ПР зможе залучити на свою користь ту частину виборців, які зорієнтовані не на ідеологічні маркери, а орієнтуються у своєму виборі на принцип «голосуємо або за сильного, або за успішного». За умови, що у цих виборах не братиме участі реальна «Батьківщина», а «Наша Україна» перебуває у стані нокауту, Партія Регіонів має шанси отримати з цієї ситуації своєрідний бонус у вигляді додаткових голосів», – зазначає Ігор Балинський і додає, що, незалежно від голосів, набраних за партійними списками, розподіл сил у радах залежатиме від мажоритарних результатів: «Думаю, що ключовим фактором у формуванні фракцій у радах будуть не пропорційні відсотки, а головною складовою результатів стане мажоритарна складова виборів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *