ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти здолали Табачника - платні послуги у вишах скасовано

Львівський портал

|

Міністерство освіти і науки скасувало свій наказ від 14 жовтня, яким доручало керівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, і вищих навчальних закладів затвердити перелік платних послуг, які надають освітні установи. Про це сказано в наказі Міносвіти від 21 жовтня."Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 14 жовтня 2010 року №949", – сказано в ньому.

При цьому міністерство доручило своєму департаменту економіки й фінансування у виконання постанови Кабінету міністрів №939 від 12 жовтня, яким уряд скасував ряд платних послуг у вищих навчальних закладах, протягом тижня розробити й внести на затвердження проект нового наказу Міносвіти.

Як повідомлялося, 12 жовтня Кабмін скасував плату за консультації й відпрацьовування лабораторних і практичних робіт у ВНЗ.

27 серпня уряд прийняв постанову №796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами й закладами системи освіти, які належать до державної й комунальної форм власності".

Міністр науки й освіти Дмитро Табачник вважає, що введення платних послуг у ВНЗ перешкоджає хабарництву в них.

11 жовтня президент Віктор Янукович виступив проти введення Кабміном переліку платних послуг у ВНЗ.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *