ОСТАННІ НОВИНИ

Львів вдруге в Україні приймає сесію Європейського молодіжного парламенту

Львівський портал

|

У понеділок, 25 жовтня, о 9.00 год. урочисто відкриють сесію Європейського молодіжного парламенту в залі Національного університету «Львівська Політехніка». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Сесія розпочалася ще 21 жовтня і триватиме вона 31 жовтня, за це час на захід завітає 320 учасників з 33 країн Європи.
Упродовж 10 днів міжнародні команди делегатів дискутуватимуть на тему: «Відповідальна Європа – стабільне майбутнє», основний акцент зроблять на питанні соціальної відповідальності. Захід проходить за сприяння Львівської міської ради, європейських фондацій та представників приватного сектору.

У Львові на сесії ЄМП обговорюватимуть теми та розроблятимуть резолюції, після прийняття яких надішлють до Європейського парламенту, національних урядів, міжнародних організацій. Офіційну частину доповнять культурними подіями: Євро-свято, в межах якого кожна делегація запрезентує свою країну та Євро-концерт.

Європейський молодіжний парламент – міжнародна політично нейтральна організація, мета якої зростання усвідомлення молодими людьми важливості питань, що стосуються Європи та отримання цінного досвіду. Головною формою діяльності ЄМП – є проведення тричі на рік міжнародних сесій в столицях та містах держав, які належать до ЄС чи є кандидатами на членство.

«Протягом сесій розробляють рішення нагальних політичних, економічних, соціальних та культурних питань світу. Результат цього – резолюція з ідеями та рішеннями, обговореними та прийнятими комітетом. Кожен комітет представляє резолюцію на Генеральній асамблеї. Резолюції, котрі приймаються більшістю голосів, передають до Європейського парламенту як ініціатива молоді», – розповіла координатор сесії європейського молодіжного парламенту у Львові Катерина Виноградова.

За роки існування парламенту, його сесії вже вдруге проходять в Україні, перша відбулася у Києві у 2006 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *