ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА пройшли слухання щодо розвитку закладів культури

Львівський портал

|

Слухання щодо подальшого розвитку закладів культури області відбулися за головування першого заступника голови ЛОДА Мирона Янківа, повідомляє прес-служба обласної держадміністрації.«Оновлення та збереження фонді бібліотек, їх ремонт, підвищення зарплати працівникам є  одним із основних завдань для  області. У більшості районних бібліотек фонди поповнювались вкрай мало. Цю ситуацію необхідно змінити, адже ми повинні виховувати освічених людей, без оновлення книжкових фондів це неможливо. Необхідно знаходити джерела фінансування, продовжити обласну та районні програми оновлення та збереження бібліотечних фондів. Потрібно продовжувати комп`ютеризацію та підключення до Інтернету бібліотек" – сказав у виступі М.Янків.

Також М.Янків наголосив, що потрібно створювати відповідні програми розвитку та наповнення бібліотечних фондів, розвитку та оновлення бази інструментів в мистецьких закладах освіти, клубах.

"Потрібно вирішити питання придбання автобусів для народних домів, щоб творчі колективи могли здійснювати гастрольну діяльність. Також потребує вирішення питання безкоштовного доїзду учнів у мистецькі школи у транспорті загального користування. За підсумками слухань буде підготовлено відповідний проект доручення голови Львівської ОДА», – зазначив перший заступник голови ЛОДА.

Під час  слухань також було обговорено релігійну ситуацію у Львівській області. Акцентовано увагу на чіткому дотриманні органами місцевого самоврядування з одного боку, та релігійними громадами – з іншого, неухильності дотримання чинного законодавства про свободу совісті та релігійні організації. Також йшлося про посилення роботи з врегулювання довготривалих міжконфесійних майнових конфліктів та непорозумінь. Учасники слухань відзначили, що за час незалежності України в області вдалось досягти проведення почергових богослужінь у 118 храмах.   

У Львівській області функціонує 1336 бібліотек, 3 – обласні, 3 – для юнацтва, 64 – для дітей, 1146 із загальної кількості бібліотек знаходиться у сільській місцевості. Станом на початок цього року бібліотечний фонд Львівської області налічував 12,7 млн.  прим. творів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *