Європейська партія має шанс привести до рад нових людей - політолог

Львівський портал

|

Сьогодні більшість опитаних мешканців Львова та області переконані у тому, що у місцеві ради повинні прийти нові люди, заявив сьогодні на прес-конференції політолог Юрій Шведа. 

“Політики, які перебували у радах останні каденції вичерпали  власні можливості чи дискредитували себе та ту політичну силу, яку вони представляють. Загалом, бачити нових людей з «чистим» обличчям у радах усіх рівнів хочуть понад 46% мешканців Львова та 41,2% мешканців Львівської області” – наголосив політолог.  На його думку, якщо аналізувати списки політичних партій, які прагнуть прийти до Львівської обласної і міської рад, то  висновок практично однозначний: більшість політичних сил прикриваються гарними прапорами чи розкрученими брендами, за якими ховаються, ті, що вже побували при владі або ж ті, хто має у майбутній раді свій бізнесовий інтерес.

На думку Ю.Шведи серед існуючих політичних сил вирізняються такі новачки як Республіканська християнська партія та Європейська партія.

“Перша – завдяки підтримці міського голови А. Садового, а друга – завдяки харизматичному лідерові Миколі Катеринчуку. І РХП, і Європейська партія ніяк не асоціюють з партіями-одноденками, про які доводиться чути лише в період виборів, по-друге і за назвою і за ідеологією обидві партії близькі галичанам. Обидва партійні лідери є представниками нового покоління української націонал-демократії – прагматичної й позбавленої пафосного патріотизму” – сказав політолог.

М. Катеринчук собі у позитив може записати розробку Податкового кодексу, який виразно контрастує з Податковим кодексом підготовленим «реформаторами», які будують нову країну. Альтернативний проект податкової конституції, розроблений М. Катеринчуком поза сумнівом, зумовив перетікання симпатій тієї частини малого та середнього бізнесу, яка раніше орієнтувався на С. Тігіпка й підтримував «Сильну Україну».

“Думаю, що, якщо не буде суттєвих фальсифікацій, результат РХП та Європейської партії на місцевих виборах може виявитись для багатьох сильним ударом” – наголосив Ю.Шведа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *