ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати зустрілися з колегами із Батумі

Львівський портал

|

У малій сесійній залі Львівської міськради відбулась зустріч депутатів міста Батумі (Грузія) та Львова.

На зустрічі були присутні грузинські депутати, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт та депутати ЛМР. У складі грузинської делегації Давід Касрадзе, голова комісії з економічних реформ Ради міста Батумі, Заза Натчкебіа, голова фонду з розвитку історичної частини Батумі, а також депутати Ради міста Батумі Генаді Тебідзе та Нукрі Долідзе.

Основною темою була співпраця міст. В першу чергу йшлось про налагодження туристичної співпраці, а також про обмін досвідом у різних сферах. Цікавим для гостей міста було питання збереження історичного центру міста.

«У нас тема збереження історичних пам’яток є досить проблемною, проте ми зараз активно працюємо у цьому напрямку. От зараз дивимось, що у Львові історична частина, фасади будинків краще збережені. У нас все значно складніше. Ми зараз це все змінюємо», – зауважив Заза Натчкебіа, голова фонду з розвитку історичної частини Батумі.

Ще однією темою розмови депутатів була корупція. Батумські обранці на власному прикладі підтвердили, що в Грузії її успішно долають. Депутати Батумі зазначили, що це завдяти тому, що все абсолютно спрощено, все доступно, виходячи з цього, скажімо, чиновник, маневрувати в цій схемі просто не може.

Депутати домовились, що після ознайомчого візиту будуть налагоджувати тіснішу співпрацю. Наразі мова йшла про сприяння туристичним зв’язкам.

«Основним питанням, що було сьогодні обговорено – є обмін інформацією про наші міста, сприяння туристичним фірмам. Потрібно створити умови для того, щоб львів’яни могли відвідати місто Батумі, а грузини могли приїхати до України, відвідати Карпати, а, можливо, зупинитись тут, коли будуть подорожувати по Європі», – розповів секретар ЛМР Володимир Квурт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *