ОСТАННІ НОВИНИ

Постанова про платні послуги у вищих навчальних закладах вигідна для самих студентів - Бобало

Львівський портал

|

Голова Ради ректорів Львівщини, ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало вважає, що постанова № 796 про введення платних послуг у вишах передусім вигідна для самих студентів. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції. «Якщо глибоко вникнути в ці проблеми, то ми прийдемо до висновку, що ця постанова дає студентам можливість відпрацювати заборгованості» – сказав він.

За словами ректора такі нововведення для старанних студентів не є перешкодою, а для тих, які з неповажних причин не відвідували заняття – можливість надолужити втрачене. Насамперед, йде мова про лабораторні завдання, які виконати самому студенту дуже важко.

«Всі кошти, які би поступили в університет таким чином, це – мізер, порівняно з тим, що отримують вищі навчальні заклади» – сказав Ю.Бобало.

Ю.Бобало зазначив, що поки що питання про платні послуги у ВНЗ залишається відкритим, адже постанову уряд перегляне, тому говорити про конкретні зміни ще зарано.

Окрім того, ця постанова не зобов`язує ректорів, а лише пропонує. Сама ж «Львівська політехніка» будь-яке положення стосовно платних послуг погоджуватиме із студентським самоврядуванням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *