ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти закидали владу яйцями, монетами і туалетним папером

Львівський портал

|

До стін Львівської обласної держадміністрації прийшли з пікетом-протестом студенти місцевих ВНЗ. За підрахунками правоохоронців, молодих людей зібралося більше трьох тисяч. Вони заповнили не лише повністю площу перед ОДА, але й цілий парк, що розташований поруч. «Єдиною вимогою студентів є скасування постанови Кабінет Міністрів № 796» – про це заявила одна із організаторів мітингу студентка Єлизавета Чумак. «Якщо влада не відреагує на заклик студентів, то можливо уже через два тижні протести відбудуться знову, в якій це формі – поки не знаємо» – додала організатор.

Окрім вимог про скасування постанови студенти вигукували гасло «Слава Україні!». Жодної політичної символіки на пікеті не було помічено. У руках студенти трималим виключно національні прапори, а також плакати з написами: «Ні! Платним послугам» та «Студент за студента!».

Під час протесту учасники акції жбурляли у Львівську обласну раду зім`яті папери, кулькові ручки, монети, туалетний папір, яйця та навіть запалили дві димові шашки. На заклики організаторів припинити це неподобство, студенти відгукнулися несхвально . Самі ж організатори стверджують, що кидання димових шашок це – провокація, та хто за нею стоїть, сказати не змогли.

Як уже інформував «Львівський портал», сьогодні проходить Всеукраїнська акція протесту студентів проти введення додаткових платних послуг у вищих навчальних закладах.
За даними координатора громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних, акція протесту пройде у 15 містах України, зокрема у Києві, Львові, Харкові, Сімферополі, Ужгороді, Івано-Франківську, Житомирі, Кам`янець-Подільському, Сумах, Хмельницькому, Луганську та інших містах.

У рамках акції планується подача адміністративного позову до Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконними окремих положень постанови Кабінету міністрів України від 27 серпня № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами і закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *