ОСТАННІ НОВИНИ

Суд у справі Куйбіди перенесли на 28 жовтня  

Львівський портал

|

Суддя Шевченківського районного суду м. Києва вкотре перенесла засідання у справі звинувачення СБУ до заступника голови Народного руху України, екс-міністра регіонального розвитку і будівництва Василя Куйбіди, що відбулося сьогодні, 12 жовтня, на 28 жовтня. Про це повідомляє прес-служба ЛКО НРУ.Як повідомив В.Куйбіда, , сьогодні у ролі свідка допитано екс-начальника Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю Василя Мухіна, який підтвердив судді, що відповідне призначення відбувалося згідно з процедурою і жодних порушень при цьому не було. Він також повідомив, що на посаду чільника ДАБК на Рівненщині претендувало 3 фахівці, з яких було обрано найбільш компромісну кандидатуру.

Водночас суддя відмовила Василю Куйбіді у проханні поставити запитання до представника Служби безпеки України, що був присутній на засіданні. Заступник голови НРУ висловив обурення, що сторона, яка стала ініціатором судового процесу, не хоче нести відповідальності та не може підтвердити доказами написане в протоколі про порушення. «Це свідоме переслідування з боку Служби безпеки», – переконаний екс-очільник Мінрегіонбуду. Він також наголосив, що буде змушений публічно поставити свої запитання до СБУ, якщо такого права йому не нададуть 28 жовтня.

Нагадаємо, СБУ звинувачує Василя Куйбіду у порушенні законодавства щодо призначення в цьому році без конкурсу начальника Держархбудконтролю в Рівненській області. Своєю чергою, рухівець наполягає, що діяв виключно в рамках закону і назвав цю справу замовною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *