ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вийшли на акцію протесту більше трьох тисяч студентів

Львівський портал

|

До стін Львівської обласної держадміністрації прийшли з пікетом-протестом студенти місцевих ВНЗ. За підрахунками правоохоронців, молодих людей зібралося більше трьох тисяч. Вони заповнили нелише повністю площу перед ОДА, але й цілий парк, що розташований поруч. Про це повідомляє кореспондент «Львівського порталу» з місця події.

До слова, жодної політичної символіки на пікеті не помічено. У руках студенти тримають виключно національні прапори, а також плакати з написами: «Ні! Платним послугам» та «Студент за студента».

Як інформував «Львівський портал», на сьогодні запланована Всеукраїнська акція протесту студентів проти введення додаткових платних послуг у вищих навчальних закладах.

Як повідомив учора координатор громадської ініціативи “Студентський захист” Андрій Черних, акція протесту пройде у 15 містах України, зокрема у Києві, Львові, Харкові, Сімферополі, Ужгороді, Івано-Франківську, Житомирі, Кам`янець-Подільському, Сумах, Хмельницькому, Луганську та інших містах.

У рамках акції планується подача адміністративного позову до Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконними окремих положень постанови Кабінету міністрів України від 27 серпня № 796 “Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами і закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *