ОСТАННІ НОВИНИ

Труною та вінками прокуратурі нагадали про кримінал Садового

Львівський портал

|

Символічні похорони порушених прав громадян Львівщини влаштували сьогодні під стінами прокуратури Львівської області активісти громадської організації «Вартові закону». Пікетувальники принесли до входу у прокуратуру труну зі справами, розгляд яких у прокуратурі тягнеться роками, вінки та плакати з конкретними звинуваченнями.
Як розповів «Львівському порталу» представник ГО «Вартові закону» Віктор Чарномський, вони вимагають повної зміни складу прокуратури Львівської області на чолі з обласним прокурором Анатолієм Пришком, який за півтора місяця, не зважаючи на власну обіцянку, так і не спромігся на чистку в прокурорських лавах.

Щодо конкретних претензій до працівників прокуратури, то вони стосуються насамперед відсутності реакції на злочинні дії міської влади на чолі з Андрієм Садовим, каже Віктор Чарномський. ГО «Вартові закону» неодноразово вимагали від прокуратури порушити кримінальні справи проти А.Садового за обрахунок львів`ян за послуги водопостачання та при застосуванні двоставкового тарифу за опалення, а також за продаж нерухомого майна громади за заниженими цінами, що завдало шкоди місту у сотні мільйонів гривень.

Чимало претезій пролунало під час пікету й стосовно прокурарського нагляду за розслідуванням кримінальних справ, у яких були замішені місцеві чиновники та правоохоронці.
За задумом організаторів пікету, труна з усім її вмістом мала бути передана до прокуратури і зберігатися там до призначення нового прокурора області, який мав би нарешті дати хід вищезгаданим справам.

Як повідомили організатори, акція, яка тривала загалом мирно, закінчилася неприємним інцидентом. Невідомий полковник міліції намагався затримати голову ГО «Вартові закону» Олексія Веренцова і відвести його у райвідділ міліції, проте найактивніші з пікетувальників, насамперед літні жінки, відбили його у правоохоронця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *