ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині порушили 5 кримінальних справ після перевірки КРУ щодо підготовки до Євро-2012

Львівський портал

|

Впродовж 2009-2010 років працівники КРУ у Львівській області, перевіряючи законність витрачання бюджетних коштів, виділених для підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, провели 33 контрольні заходи. За їх результатами виявлено фінансових порушень на суму 1,08 млрд грн. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника КРУ у Львівській області Віталій Ткачук. 

За його словами, зокрема йдеться про бюджетні кошти виділені на будівництво стадіону, реконструкцію  комплексно-спортивної бази ЛДУ фізичної культури, Міжнародного аеропорту «Львів», облаштування пунктів пропуску через державний кордон з республікою Польща на Львівській митниці, а також облаштування прилеглих до цих об’єктів територій.

Найбільш характерними є порушення у сфері закупівель (988 млн грн) та незаконне витрачання коштів – 52,4 млн грн.

В.Ткачук зазначив, що за результатами ревізій забезпечено відшкодування державі 34,8 млн грн., у тому числі 1,2 млн грн. незаконних видатків. Притягнуто до адміністративної відповідальності 38 посадових осіб. Матеріали щодо 16 контрольних заходів було передано правоохоронним органам, а також за наслідками ревізій порушено п’ять кримінальних справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *