Багатодітні сім’ї отримають одноразову матеріальну допомогу

Львівський портал

|

Багатодітним сім’ям надаватимуть пільги та одноразову матеріальну допомогу. Особи, віком  від 18 до 23 років із таких сімей,  звільняються від плати за навчання у вищих навчальних закладах, за умови, що певний освітньо-кваліфікаційний рівень вони здобувають вперше. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Право на допомогу мають сім’ї, на вихованні яких є четверо і більше дітей віком до 18 років, а також особи, які навчаються у вищих навчальних закладах  І-ІV рівнів акредитації та професійно-технічних закладах з денною формою навчання, до досягнення ними 23-річного віку.

Дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги: безплатне одержання ліків за рецептами лікарів та щорічне медичне обстеження  в державних та комунальних закладах здоров̒я із залученням необхідних спеціалістів, безплатний проїзд усіма видами міського транспорту (крім таксі), а також безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку. Для отримання допомоги мешканці Львова повинні звернутись із заявою на ім̒я начальника управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики.

До заяви потрібно подати такі документи: довідка з місця проживання про склад сім̒ї

(форма №2); довідки з місця навчання (за підписом керівника навчального закладу); довідка про неотримання допомоги батьками за місцем реєстрації; копія паспорта заявника; копії свідоцтв про народження дітей; копії паспортів дітей віком від 18 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *