ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановлять туристичні знаки для автомобілістів

Львівський портал

|

В рамках програми Добросусідства Польща-Білорусь-Україна INTERREG IIIA/TACIS CBS 2004-2006 та підготовки міста до «Євро-2012» у департаменті гуманітарної політики були розроблені туристичні знаки для автомобілістів. На виконкомі Львівської міської ради було утверджено перелік 59 перехресть, де будуть встановлені ці знаки.

Вказівники будуть двомовні, фон вказівника коричневий, а написи білий. Таких вказівників немає в інших містах України, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«У країнах Європи є певний стандарт туристичних знаків для автомобілістів, що  білими літерами на коричневому фоні  вказують водію на об`єкти  туристичного інтересу. В Україні таких стандартів не існує, як не існує стандарту для туристичних знаків, призначених для пішохідних туристів. Ось чому ми розробляли концепцію  таких знаків та дизайн.

Сьогодні ми затвердили перелік перехресть, де такі знаки будуть стояти. Всього їх буде 59. Самих знаків буде сто, на одному перехресті може стояти декілька знаків. Туристичні знаки будуть виготовлятися як звичайні дорожні знаки. В листопаді ці знаки вже будуть стояти на своїх місцях. Але в центрі міста ви їх не побачите. Це будуть околиці, об`їзні дороги, які будуть вказувати водієві як доїхати до центру Львова, або як потрапити до Шевченківського гаю,  Личаківського цвинтарю, Стрийського парку, церкви Святого Юра.

Для зручності внизу знаку будуть вказані напрямки аеропорту, вокзалу», – розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

До речі, цей проект є пілотним не тільки для Львова, а й для всієї України, якщо нововведення мешканці сприймуть, то будуть внесені пропозиції до ДСТУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *