ОСТАННІ НОВИНИ

Справу про отруєння Ющенка розпочинають з нуля

Львівський портал

|

Справа про отруєння екс-президента Віктора Ющенка знаходиться на початковій стадії.

Про це заявив заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі Шустер Live.

"Ми сьогодні працюємо у справі спочатку. П`яти років, як і не було", – сказав він.

Кузьмін зазначив, що жодна людина, з тих, хто зобов`язана була розкривати справу, не покарана: "Жодна".

"Слідча група отримала справу з восьми томів, а коли вони його здали, там було 321 том. Але в цих 321 томі немає жодного натяку на те хто, коли, навіщо і чому", – уточнив заступник Генпрокурора.

"Ми не сказали, хто його намагався вбити, навіщо його намагалися вбити, і чи намагалися його взагалі вбивати. Ми не знаємо відповіді. Немає правди. А в справі кримінальній цієї правди немає теж", – додав він. У той же час, як повідомила УНІАН прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова, екс-президент сподівається, що у кримінальній справі про його отруєння не буде політичних інсинуацій і тиску. Ющенко переконаний, що хід розслідування повинен залишатися відкритим і доступним для громадян і журналістів.

"В даний час потерпілий у справі Ющенка в черговий раз почав роботу з новопризначеною групою слідчих Генпрокуратури", – повідомила І.Ванникова.

"Адже для Ющенка найголовніше – це встановлення істини і притягнення до відповідальності винних в отруєнні", – зазначає його прес-секретар.

Як відомо, колишній слідчий Генпрокуратури у справі про отруєння Ющенка Галина Климович днями заявила, що прокуратура намагається "завалити слідство".

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *