ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська „Батьківщина” звернулась за підтримкою до президента Польщі

Львівський портал

|

Активісти львівської „Батьківщини", які четвертий день голодують біля стін Львівської ОДА, звернулися з листом-зверненням до Президента Республіки Польща Броніслава Коморовського з проханням дати свою оцінку діям української влади з фальсифікації місцевих виборів і не допустити, щоби у сусідній з Польщею державі відбулося згортання демократії і свободи волевиявлення громадян. Текст документу учасники голодування передали сьогодні, 8 жовтня, Генеральному Консулу РП у Львові Гжегожу Опалінському, повідомляє прес-служба ЛОПО ВО «Батьківшина».Подаємо текст звернення:

«Шановний пане Президенте!

Цей рік найнебезпечніший та найскладніший з початку нашої незалежності України. Крок за кроком президент Янукович і керівник Партії регіонів знищують усі демократичні здобутки. Вони переписують нашу історію, вони утискають нашу мову, вони на увесь світ заперечують Голодомор, вони зневажають наших героїв, вони відкрито заявляють, що мешканці Західної України – це купка націонал-патріотів, яка заважає Україні «нормально» жити.

Усі слова нашого лідера Юлії Тимошенко про Януковича справдились. Він навіть перевершив найстрашніші прогнози, зрадивши Україну за перших сто днів на посаді. Це біда, яка прийшла в Україну тоді, коли вона найбільше вразлива в умовах світової фінансової кризи і стурбованості людей своїм майбутнім.

Проти нашої партії та лідера організували на усіх рівнях жорстку війну, щоб відкрити шлях до повної узурпації влади.

Наш політичний опонент – дуже небезпечний, бо залучив у цю війну тих, кого ми вважали нашими політичними соратниками. А ще спрямував проти нас усю адміністративну машину.

Європейський Союз уже заявляв про згортання свободи слова в Україні, натомість Янукович цинічно ігнорує заяви Європейської Народної Партії, до якої входить і Ваша політична сила „Громадянська платформа". Саме політична асамблея ЄНП висловила стурбованість антидемократичними процесами в у нашій державі за президентства Януковича. Партія „Батьківщина", яка є асоційованим членом ЄНП, на чолі з її лідером Юлією Тимошенко щиро вдячні за ту підтримку, яку висловлює Європейська Народна Партія нам у нашій нелегкій боротьбі з діючим режимом.

У резолюції ЄНП була висловлена занепокоєність порушеннями в ході виборчої кампанії, яка триває сьогодні в України. Уже понад місяць світова спільнота та опозиція в Україні чекають на реакцію влади щодо цих зауважень. Проте Янукович та підконтрольна йому владна машина не тільки не зробили нічого для покращення ситуації, а навпаки – надалі її погіршують.

За допомогою судів та органів юстиції, фальсифікуючи документи, влада хоче під іменем «Батьківщина» провести у місцеві органи самоврядування Львівщини прихильників Партії регіонів. Саме тому виборчим комісіям наказано прийняти списки кандидатів у депутати за підписом І.Деньковича – людини, яка не є членом нашої партії, а офіційно вступила у парламентську коаліцію Партії регіонів. Його «кандидати» затверджуються особисто у кабінеті губернатора Львівщини, члена Партії регіонів Василя Горбаля і дають обіцянку, що отримавши депутатський мандат, будуть працювати із владою.

Якщо сценарій влади зреалізується, відбудеться захоплення Партією регіонів органів місцевого самоврядування Львівщини, понад 90% виборців якої у другому турі президентських виборів голосували проти В.Януковича.

Львівська «Батьківщина» готова захищати усіма законними методами право громадян на вільне волевиявлення і на те, аби у чесній конкурентній боротьбі до Львівської обласної та міської рад пройшли кандидати від справжньої «Батьківщини». Чотири дні тому наші активісти та кандидати у депутати розпочали безстрокове голодування. Наша вимога – зареєструвати справжні, легітимні виборчі списки ВО «Батьківщина».

Ми йдемо у місцеві ради не за посадами, а для того, щоб захистити інтереси людей. Ми не можемо допустити, аби під прапором нашої партії пройшли ті, хто вже зрадив своїх виборців і місцеві громади.

Знищувати свого політичного опонента за допомогою адміністративних методів – це підтвердження неспроможності та нездатності до чесної боротьби, це визнання своєї власної поразки. Та якою б складною та безнадійною не здавалась ситуація, і якби потужно влада не займалася беззаконням, ми переконані – їх дуже скоро зганьблять самі люди. І на Сході, і на Заході нашої країни.

Ми, активісти львівської "Батьківщини", уже четвертий день поспіль голодуємо біля стін Львівської обласної державної адміністрації, вимагаючи у влади дозволити нашій партії взяти участь у виборах. Допущення до виборів сфальсифікованих списків партії „Батьківщина" – вкрадене право голосу чверті виборців області.

Польща завжди була відповідальним партнером України і захищала наші інтереси перед європейською спільнотою. Звертаємося до Вас з проханням дати свою оцінку діям української влади з фальсифікації місцевих виборів і не допустити, щоби у сусідній з Вашою країною державі відбулося згортання демократії і свободи волевиявлення громадян".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *