ОСТАННІ НОВИНИ

Епідемія грипу можливо накриє Львівщину в січні–лютому 2011 року

Львівський портал

|

Епідемія грипу та ГРЗ на заході України орієнтовно очікується наприкінці січня – початку лютого 2011 року, можливо навіть і у грудні 2010. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник держсанлікаря Львівської області Олег Когут.

Він зазначив,що початок епідеміологічного підйому,за даними Українського центру грипу,слід очікувати у жовтні, але наразі цього не зафіксовано.

«Узагалі,спрогнозувати епідемію грипу справа невдячна. А сказати, коли конкретно розпочнеться різкий підйом захворюваності на вірусні інфекції -не можна. До прикладу, ми очікували, що через різке похолодання у жовті область перевищить епідпоріг, але, на щастя,такої ситуації ми не спостерігаємо.Так, зараз спостерігається підвищення захворюваності на грип та ГРЗ, але доепідпорогу нам ще далеко», – зауважив Олег Когут. 

За його словами, упродовж останніх 39 тижнів у Львові на ГРЗ захворіло 3 тис 508 осіб з інтенсивним показником 46,5 при епідпорозі 77,8. По області – 8 тис 281 особа, інтенсивний показник на 10 тис населення 32,4 при епідпорозі 32,9. 

Олег Когут також повідомив, що хворих на гострі респіраторні захворювання та вірусів грипу на даний час не виявлено. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *