ОСТАННІ НОВИНИ

Майбутнім прийомним батькам проведуть спецкурс

Львівський портал

|

У Львові з 7 жовтня 2010 року розпочнеться навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, опікуни/піклувальники з усієї області. Про це повідомив директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян.

За його словами, планування навчання здійснюється відповідно до запитів районних/міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, погоджених заступниками голів райдержадміністрацій та міст обласного значення, що проводять попередню роботу з кандидатами. Однією із важливих умов прийняття рішення про створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, встановлення опіки/піклування є вимога проходження кандидатами курсу підготовки до соціальної ролі вихователів дітей, позбавлених батьківського піклування.

Бути прийомними батьками – непросте завдання. Навчальний курс дозволяє виявити і зрозуміти основні проблеми, що виникають у житті дітей та сімей після створення прийомної сім’ї чи ДБСТ, обговорити та оцінити їх, краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи. Курс складається з 6 семінарів, які мають послідовний характер та зміст. Учасників, які пройдуть весь курс навчання і збережуть бажання взяти у свою сім’ю дітей із закладів державної опіки, можна вважати підготовленими для реалізації цієї роботи – створення прийомної сім’ї чи ДБСТ.

З 7 до 22 жовтня 2010 року курс підготовки пройдуть 30 осіб: 22 кандидати в опікуни, три сім’ї та дві особи-кандидати у прийомні батьки. У навчанні візьмуть участь сім’ї з міст Львів, Червоноград, Дрогобич, Радехівського, Жовківського, Мостиського, Бродівського, Кам’янка-Бузького, Сокальського, Перемишлянського, Миколаївського, Яворівського, Жидачівського районів.

Довідка. Станом на 1 жовтня 2010 року у Львівській області створено 80 прийомних сімей, у яких виховується 119 дітей та 18 дитячих будинків сімейного типу, у яких виховується 109 дітей-вихованців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *