ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові провели операцію «Маневрування»

Львівський портал

|

У Львові впродовж 19-30 вересня 2010 року проводились профілактичні заходи «Маневрування», основними завданнями яких було виявлення та припинення порушень правил обгону та проїзду перехресть. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Аналізуючи дорожньо-транспортні пригоди, у яких люди отримали тілесні ушкодження, можна зробити висновок: основними причинами скоєння таких ДТП є перевищення водіями безпечної швидкості, порушення правил маневрування, правил проїзду перехресть та виїзд на смугу зустрічного руху. За час операції у Львові складено понад 2 тис. протоколів про адміністративні правопорушення, за порушення правил обгону та правил проїзду перехресть.

Варто наголосити, що одним із найнебезпечніших маневрів на дорозі є обгін, оскільки він пов’язаний із виїздом на зустрічну смугу. Тому водій повинен врахувати швидкість і траєкторію руху усіх учасників дорожнього руху (швидкість автомобіля «суперника», машини, що рухається зустрічною смугою руху, та свого транспорту), а також визначити стан дороги, де передбачається обгін.

Нагадуємо, що обгін заборонений: на перехресті; на залізничних переїздах (ближче ніж за 100м перед ними); на пішохідних переходах (ближче 50 м перед ними); на мостах, шляхопроводах, на ділянках з обмеженою оглядовістю, у кінці підйому; у тунелях.

Крім того, не можна обганяти транспортний засіб, що здійснює обгін, а також колону транспортних засобів.

Відтак, закликаємо водіїв ніколи не починати обгін, заради перегонів! Порушення водіями транспортних засобів правил обгону карається накладенням штрафу від 425 до 510 грн.

Найбільш поширеними порушеннями правил проїзду перехресть є: порушення пункту 16.4 Правил дорожнього руху України, відповідно до якого забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у тому числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор, який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для інших транспортних засобів та пішоходів; порушення пункту 16.2 Правил дорожнього руху України, а саме на регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *