ОСТАННІ НОВИНИ

Львів треба розвивати як науковий центр - Кубів

Львівський портал

|

Кандидат на посаду міського голови Львова, голова ЛОО партії «Фронт змін» Степан Кубів готовий до відкритих дискусій щодо перспектив Львова з іншими суперниками за посаду міського голови. «Я готовий до дискусій не лише з іншими кандидатами на посаду мера Львова, але й з представниками різних громадських чи політичних середовищ. Готовий брати участь в обговоренні програм інновацій та інвестицій, програми архітектури та розбудови міста, дискутувати щодо проблематики затвердженого плану стратегії міста на 20 років і взагалі обговорити проблему формування нового бачення міста», – заявив «Львівському порталу» С.Кубів.

Він запевнив, що на вибори міського голови йде з чіткою програмою та якісною командою, у якій є представники фактично з усіх галузей розвитку міста. «Львів не можна розглядати виключно як туристичне місто. Пріоритетом ми ставимо те, що Львів є великим науково-прикладним центром.

Відтак міська влада повинна формувати базові принципи для створення робочих місць, для покращення якості життя людини. Абсолютно треба по новому підходити до розв`язання транспортної проблеми. Варто переглянути стандарти збереження пам`ятників архітектури, бо те, що ми сьогодні бачимо, це проводиться косметично, візуально, але абсолютно не конструктивно з точки зору ефективності на перспективу. Ми будемо ставити акценти на забезпечення соціальним доступним житлом. Ця проблема на сьогодні дуже гостро стоїть, але також не вирішується кілька десятиліть.

І найголовніше те, що Львів втрачає як центр системного міста, яке базувалося на інтелекті. Втрачає свою ідентичність як науковий центр, що тримався на великих науково-технічних розробках. Переконаний абсолютно, що на сьогодні ще є можливість повернути це на краще. Це місто науковців, місто прикладної науки, яке розробляло великі програми не лише для СРСР, але й котувалося на рівні світових розробок», – зазначив С.Кубів.

Він наголосив, що й на сьогодні Львів вважається десятим містом за розробкою інформаційних технологій в Європі та 30 в світі. «Інтелектуальний продукт, який використовується в бухгалтерії, виробництві, в навчальних програмах, використовується в архітектурі створений нашими науковцями. Просто цей продукт розробляється в тіньовому бізнесі у Львові, а згодом ці розробки ми купуємо в інших фірмах, які є взагалі на американському континенті. І тут виникає ще одне питання щодо інтелектуальної власності на продукт виробництва, а відтак і створення робочих місць у Львові, залучення інновацій та інвестицій на ринок. Це абсолютно можна робити. І в кожному напрямку у нашої команди є чітка програма, яка складається з п`яти позицій. Ми чітко виставимо терміни, що плануємо зробити у 2011 році, 2012 році й так на кожен рік каденції. Презентуватимемо програму одразу після закінчення реєстрації кандидатів та процедури відкриття рахунку», – запевнив С. Кубів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *