ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчук надав правоохоронним органам документи, що засвідчують зловживання владою керівниками Львова

Львівський портал

|

Народний депутат України, кандидат на посаду міського голови Львова Петро Писарчук 1 жовтня звернувся до прокурора Львівської області Анатолія Пришка та начальника ГУ МВСУ у Львівській області Богдана Щура з проханням розслідувати ситуацію щодо грубого зловживання владою керівниками Львова.

Як інформує прес-служба народного депутата, Петро Писарчук заявив, що у його розпорядження потрапили копії документів, які засвідчують зловживання міської влади Львова. Саме ці копії документів народний депутат скерував головному міліціонеру області та прокурору Львівщини з проханням проаналізувати їх.

«При прийнятті в експлуатацію житлових будинків, об’єктів соціально-побутової сфери, голова міста та його перший заступник, одноосібно занижували інвестиційні зобов’язання, чим нанесли міському бюджету шкоди на десятки мільйонів гривень», – заявив Петро Писарчук у своєму зверненні до правоохоронних органів.

Доказом цих звинувачень, за словами П. Писарчука, є той факт, що таким чином перший заступник міського голови Львова Олег Синютка отримав квартиру у будинку на вул. Плетенецького,1 у Львові. «Ця квартира обійшлася місту в 4,3 мільйона гривень. Саме на таку суму були занижені інвестиційні зобов’язання при прийомі в експлуатацію цього будинку», – заявив Петро Писарчук.

Серед копій документів, які Петро Писарчук скерував у міліцію та прокуратуру, – копія рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 30 травня 2008 року про затвердження акта державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію багатоквартирного житлового будинку на вул. Плетенецького,1, який збудувало акціонерне товариство фірма «Галбуд».

При цьому, за словами Петра Писарчука, звільнення потужних будівельних компаній від різних внесків і платежів у казну Львова не є поодинокими випадками.

Зовсім свіжим прикладом надання виконавчими органами Львівської міської ради преференцій потужним будівельним компаніям стало винесення на сесію міськради питання про звільнення від сплати пайового внеску на розвиток у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Львова дочірнього підприємства «Інтергал-Буд» ТзОВ «Фірма «Інтергал» на суму понад 1 мільйон 278 тисяч гривень. 

«Кого обкрадають чиновники? Насамперед черговиків на отримання житла, понад 53 тисячі яких перебувають на квартирному обліку у Львові. Саме за рахунок інвестиційних внесків мала би просуватися ця черга. Садовий багато розказує про християнські цінності, але таким чином він обкрадає найбідніші верстви населення Львова», – коментує проблему Петро Писарчук.

Згідно із законом «Про статус народного депутата України», правоохоронні органи мають поінформувати Петра Писарчука про результати розгляду звернення протягом 10 днів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *