ОСТАННІ НОВИНИ

У навчання львівських дітлахів впроваджують інновації

Львівський портал

|

Деякі школи Львова освоюють інноваційні підходи навчання учнів молодших класів. Нова методика проведення навчання передбачає групи не більше, ніж з чотирьох дітей. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Учні отримують завдання, для кожної групи окремо і опрацьовують його самостійно. У групі кожен має свою роль і своє завдання для виконання.

«Діти 5-х класів за своїми психологічними, фізіологічними властивостями більше тяжіють до дітей початкової школи, а не до старшої. Тому поступово у деяких школах зменшили кількість вчителів для учнів п’ятих класів», – розповіла начальник управління освіти ЛМР Надія Оксенчук.

«Ми не змінюємо програми навчання, ми пропонуємо нові підходи до навчання, нову методику викладання. Діти зі шкіл, де є звикле навчання, мають ті самі вміння, що й діти, які вчаться за іншими методиками. Самі вчителі визначають, чи використовувати їм цю методику», – додала Надія Оксенчук.

Вона також розповіла, що у львівських школах використовують інноваційний метод навчання читанню «первачків». За словами Н.Оксенчук, метод «Від тексту до букви» уже 12 років поспіль успішно використовують у львівській СЗШ І-ІІ ступенів «Школа радості». Завдяки цьому в школі впродовж трьох–чотирьох місяців навчаються читати.

Успішно реалізується в місті й особистісно-орієнтоване навчання за принципом «Лицем до дитини», програма «Крок за кроком», розвивальне навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *