ОСТАННІ НОВИНИ

Кириленко контролюватиме ситуацію щодо музею «Тюрма на Лонцького»

Львівський портал

|

Цими вихідними керівник  партії „За Україну!» В’ячеслав Кириленко відвідав Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів „Тюрма на Лонцького”.  Він не лише оглянув експозицію, а й поспілкувався з директором музею Русланом Забілим, проти якого СБУ порушило кримінальну справу за нібито розголошення державної таємниці, інформує прес-служба ЛОО партії «За Україну!».

За словами Кириленка, наразі навколо  музею «Тюрма на Лонцького» та істориків тривають неоднозначні дискусії. «Моє завдання, як громадянина, депутата, як голови партії «За Україну!» зробити все, щоб ніхто ніколи не перешкоджав дослідженню нашої української національної пам’яті», – наголосив Кириленко.

 

Депутат запевнив, що група „За Україну!” у Верховній Раді контролюватиме, аби Інститут національної пам’яті, в підпорядкуванні якого  буде „Тюрма на Лонцького”, належним чином поставився до потреб меморіалу і забезпечив відповідне  бюджетне фінансування.

За словами лідера «За Україну!», події, які відбулися навколо  „Тюрми на Лонцького”, набули загальноукраїнського резонансу. «Велика кількість людей вважає, що почалася цензура на ті теми, які можна вивчати історикам”, – наголосив політик. „Влада починає вказувати на місце громадським активістам, які працюють над тим, щоб наша сучасність була демократичною. І поряд з тим, влада починає організовувати білі плями в дослідженні української історії. Її цікавить, щоб сучасне і минуле робилося тільки під владу. По замовленню. А такого не буде, бо Україна – це європейська країна, яка завжди зуміє відстояти свої права і національну незалежність”, – додав Кириленко.

 

Щодо кримінальної справи проти Забілого, то, за словами Кириленка, група «За Україну!» відразу  порушувала це питання у парламенті. Також скерувала відповідні депутатські запити. «Чекаємо на відповідь. Я розумію, що цю відповідь, можливо, сформулювати не так і просто. Але депутат має право і на повторне звернення, і на повторний депутатський запит. І навіть на виступ,  у випадку невдоволення відповіді, яка буде надана з відповідних органів. Тому, звичайно, ми будемо домагатися правди у цій історії», – додав Кириленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *