ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк побачив шанс для опозиції створити спільну партію

Львівський портал

|

Опозиція повинна усвідомити, що вона здатна створити партію, що репрезентуватиме ту частину українців, які не згодні з курсом нинішнього президента України. Про це лідер «Фронту змін» сказав в ефірі «Шустер Live» під час телемосту між Києвом та Ялтою, де він бере участь у саміті YES, повідомляє прес-служба партії.

Арсеній Яценюк «привітав» членів Партії регіонів, кожного депутата Блоку Литвина і комуністів, а також персонально тих депутатів, які перейшли до парламентської коаліції, з тим, що тепер після рішення Конституційного суду від них вже нічого не залежить. «Для опозиції нічого не змінилося. Ми як не впливали на уряд, так і не впливаємо. Як не мали змоги бути почутими президентом чи урядом, так і не маємо. Тому рішення КС не стосується опозиції. Воно стосується кожного з вас. Ви привели до влади нинішнього президента, ви дали можливість створити коаліцію, ви дали можливість змінити конституцію, і ви за це будете платити», – додав він.

Опозицію ж він закликав не впадати в істерику і не казати, що «все пропало»: «Згадайте, як у 2003 і 2004 роках при Леоніді Даниловичі Кучмі опозиція відрами кров пила з тодішнього президента. Тому нехай Віктор Федорович готується. Готується до того, що опозиція врешті-решт усвідомить, що вона здатна репрезентувати ту частину населення України, яка не погоджується з курсом сьогоднішнього президента, яка хоче іншого майбутнього. А не буде опозицією, яка репрезентує саму себе. Тоді ми виграємо місцеві й парламентські вибори, й Україна отримає баланс в парламенті – за рахунок контролю влади і чинного президента».

Арсеній Яценюк заявив, що для опозиції є шанс. «Шанс створити одну спільну партію і показати, що ми представляємо інтереси тієї частини українців, які мають інше бачення розвитку держави і знають, що їхні інтереси є кому уособити, донести, передати і, найважливіше, захистити», – підсумував лідер «Фронту Змін».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *