ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк знайшов кошти для запобігання підвищенню тарифів ЖКГ

Львівський портал

|

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк запропонував механізм, яких дозволить не допустити підняття тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, продукти харчування та громадський транспорт. Для цього політик пропонує скоротити витрати на утримання державного апарату на 1,09 мільярда гривень, інформує прес-служба політичної партії «Фронт змін».

Свої пропозиції Арсеній Яценюк виклав у проекті закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» щодо перерозподілу видатків державного бюджету з метою недопущення підняття цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, продукти харчування, послуги громадського транспорту (крім таксі), який зареєстровано в парламенті 27 вересня під номером 7173.

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що на сьогодні Державний бюджет навіть в запланованому вигляді має ресурси, перерозподіл яких дозволить уникнути підвищення тарифів: «Скорочення витрат на утримання президента, парламенту, апарату центральних та місцевих органів виконавчої влади – це те, з чого почали боротьбу з кризою розвинені європейські країни. Приведення цих витрат до фактично необхідного рівня зекономить Україні в четвертому кварталі цього року понад 1,09 млрд грн. Владі необхідно вказати, що затягувати пояси має і вона, а не тільки прості люди, яких нині змушують платити за неефективність державних управлінців», – наголосив лідер «Фронту Змін». 

Арсеній Яценюк пропонує заборонити у 2010 році підвищення цін та тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, електроенергію і транспорт. Реальні компенсатори для НАК «Нафтогаз України» та місцевих органів влади політик пропонує запровадити за рахунок зекономлених на держапараті коштів. 

Крім того, уряду, згідно з законопроектом, надаються повноваження та ресурси в повній мірі використати механізм Аграрного фонду для недопущення підвищення в четвертому кварталі 2010 року цін на харчові продукти.

Він нагадав, що в травні розробив і зареєстрував у Верховній Раді проект закону (№ 6389) щодо скорочення безпідставно збільшених видатків держбюджету-2010 на утримання державного апарату на суму 4,365 млрд грн. Проте законопроект був відхилений провладною більшістю та знятий з розгляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *