ОСТАННІ НОВИНИ

Клуб шанувальників Галичини згадає заснування німецьких колоній у краї

Львівський портал

|

Восьма зустріч Клубу шанувальників Галичини, тема якої – «Виникнення німецьких колоній у Галичині», відбудеться 29 вересня о 18.30 в кав’ярні-галереї «Штука».

Розповість про цілі, періоди закладення та особливості німецьких поселень у Галичині, ініційовані владою Австрії, cand.phil. Ганс Крістіан ГАЙНЦ – докторант, географ, дослідник з Німеччини, опікун Архіву Галицьких німців в Інституті Пфальцської історії та етнографії в м. Кайзерсляутерн (Німеччина), консультант Географічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка та викладач по сумісництву в МБА Львівського інституту менеджменту (ЛІМ).

Як склались стосунки між переселенцями та корінним населенням? Наскільки масштабними були колонізаційні заходи у Галичині і чому вони зачепили здебільшого німецьких підданих Австрійської імперії? Яка доля спіткала поселення, створені в кінці XVIII – на початку XIXст., після загибелі імперії, за влади Польщі, під час Другої світової війни (переселення з Галичини взимку 1939 – 40рр., заселення в центральній сьогоднішній Польщі, втеча перед радянською армію), ситуація після війни та їх сучасний стан?

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *