ОСТАННІ НОВИНИ

Пропозиції Львівщини включать у концепцію суспільного телерадіомовлення

Львівський портал

|

У Львові відбулося громадське обговорення створення суспільного телебачення і радіомовлення в рамках виїзного засідання робочої групи з суспільних комунікацій Громадської гуманітарної ради. Учасники засідання висловили низку пропозицій до проекту.  Усі пропозиції будуть додані до проекту Концепції створення Національного суспільного телебачення і радіомовлення і пізніше – у відповідний законопроект, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Під час свого виступу, заступник голови Львівської ОДА Ірина Мошура нагадала, що це засідання є заключним у всеукраїнському обговоренні проекту Концепції.

«Ми сьогодні приєднуємось з нашим баченням, обговоренням, пропозиціями до представників робочої групи Громадської ради. Я сподіваюсь, що сьогоднішнє обговорення внесе додаткові пропозиції до загального бачення Концепції створення Національного суспільного телебачення і радіомовлення», – зазначила вона.

Своєю чергою, член робочої групи, проректор з політичних комунікацій Відкритого Міжнародного університету розвитку людини «Україна» Валерій Бебик наголосив, що проект концепції є рамочним документом, який виписує філософію бачення розвитку суспільного телебачення і радіомовлення.

«Громадянське суспільство повинно бути демократичним опонентом влади. Без суспільного телебачення і радіомовлення це неможливо. Воно необхідне для того, щоб громадяни могли контролювати владу. Родзинка українського суспільного телебачення і радіомовлення полягає в тому, що ми робимо акцент на його освітньо – виховних функціях», – підкреслив він.

Учасники засідання під час жвавого обговорення, висловили низку пропозицій до проекту Концепції. Це, зокрема, стосувалось мови ведення передач, матеріально – технічного забезпечення, формування наглядової ради, ролі обласних телерадіокомпаній у системі суспільного телебачення і радіомовлення, змістовного наповнення передач.

Планується, що через тиждень проект Концепції буде сформований остаточно. Представники Адміністрації Президента закликали усіх бажаючих надсилати свої пропозиції до проекту на електронну адресу [email protected]. Після затвердження проекту Концепції буде розроблений відповідний законопроект.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *