ОСТАННІ НОВИНИ

До Євро-2012 на українсько-польському кордоні відкриють пункти пропуску «Грушів» та «Угринів»

Львівський портал

|

Львівська облдержадміністрація запропонує включити будівництво доріг до майбутніх пунктів пропуску «Грушів» та «Угринів» в Державну цільову програму з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це після виїзної наради на будівельні майданчики перспективних МАПП повідомив заступник голови ЛОДА Володимир Губицький.

Учасники наради спершу побували на будівництві МАПП «Угринів-Долбичув», а потім ознайомилися з ходом робіт на МАПП «Грушів-Будомеж». Представники ЛОДА, митної та прикордонної служб поспілкувалися з польськими колегами та відповідальними за спорудження пунктів пропуску на території Польщі, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Як розповів Володимир Губицький, обидва об’єкти будуть розташовані в сусідній державі, але в їх приміщеннях передбачені місця для українських митників та прикордонників для проведення спільного огляду. «На пункті пропуску «Угринів-Долбичув» уже зведені основні споруди, а на «Грушів-Будомеж» – приступили до земляних робіт, – зауважив заступник голови ОДА. – Польські колеги запевнили нас, що до 2012 року обидва об’єкти будуть працювати. Зваживши, що у них є фінансування, у мене немає жодного сумніву, що ці пункти пропуску будуть зведені у визначені терміни. Тому ми просто зобов’язані збудувати до них під’їзні дороги».

«Проектна документація дороги до МАПП «Угринів-Долбичув» уже розроблена та передана на погодження. Її загальна довжина становить 4,2 км, – розповів Володимир Губицький. – По під’їзній дорозі до МАПП «Грушів-Будомеж» (довжина – 3 км) уся проектна документація розроблена і затверджена. В 2008 році будівельники «Львівського облавтодору» частково відновили гончарний дренаж, перенесли інженерні комунікації, влаштували штучні споруди (водопропускні труби) та земляне полотно. Загалом на цьому об’єкті виконано робіт на суму 3 972,1 тис. грн, але через відсутність фінансування подальше будівництво довелося припинити».

Заступник керівника області також зауважив, що на двох під’їзних дорогах до пунктів пропуску необхідно передбачити місця для дорожньої інфраструктури, де мають розміститися представництва страхових компаній, каси банків, санвузли для подорожуючих.

Володимир Губицький запевнив польських колег, що Львівська облдержадміністрація зацікавлена в розбудові під’їзних доріг до пунктів пропуску. «Ми підготували відповідні листи щодо включення цих магістралей до Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», – зауважив заступник голови ОДА. Крім цього, Володимир Губицький зауважив, що представники облавтодору запевнили, якщо буде відповідне фінансування, то вони встигнуть звести ці дороги до 2012 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *