ОСТАННІ НОВИНИ

Аграрії пропонують ввести податок на розвиток села

Львівський портал

|

Академія аграрних наук пропонує ввести податок на розвиток села. Про це на брифінгу повідомив віце-президент Української академії аграрних наук Микола Безуглий, передає кореспондент РБК-Україна.«Мова йде про те, щоб спеціальним законом ми запровадили збір на рівні одного відсотку, це наша пропозиція, бажано, щоб це було і два відсотки, від товарообігу. Тобто будь-який товар, який сплачений в Україні і гроші надійшли на рахунок того підприємства, що продало – один відсоток був би перерахований в Фонд розвитку українського села.

Таким чином ми можемо назбирати приблизно 20-22 млрд грн у рік. Цього абсолютно достатньо для підтримки тих пріоритетів, які сьогодні необхідно підтримати за рахунок держави», – сказав М.Безуглий.

Академік відзначив, що такий фонд дуже вигідний варіант накопичення грошей. Зокрема, цей механізм автоматично враховує інфляцію.

"Цим повинно займатись Міністерство фінансів, Державна податкова адміністрація, яка повинна справляти цей збір, а використовувати його повинно Міністертсво аграрної політики", – вважає М.Безуглий. За його словами, ці пропозиції вже запропоновані Міністерству аграрної політики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *