ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра парламентарі розбиратимуться з випадками тиску на ЗМІ

Львівський портал

|

7вересня, об 11:30, відбудеться засіданнятимчасової слідчої комісії ВерховноїРади з питань розслідування випадківцензури у ЗМІ й тиску на свободу слова.

Як повідомляє прес-службаВР, під час засідання  планують розглянутипитання щодо зникнення харківськогожурналіста Василя Климентьєва і ситуаціюнавколо ТРК "Чорноморська".

Також плануєтьсязаслухати представників регіональнихЗМІ про факти перешкоджання журналістськійдіяльності та тиску на свободу слова збоку правоохоронних органів та місцевоївлади, а також питання майбутньогорозвитку телерадіопростору.

На засідання ТСКзапрошені представники Національноїспілки журналістів України, Київськоїнезалежної медіа-профспілки, заступникредактора харківської газети "Новийстиль" Петро Матвієнко, керівникодеського ТРК "АТВ", регіональніжурналісти, які зазнали утисків,представники "5 каналу" та ТВі.

Також на засіданнірозглянуть питання щодо конкурсу,оголошеного Нацрадою з питань телебаченняй радіомовлення 30 вересня 2009 року іоголошеного недійсним, чинності ліцензійТРК НБМ, ТРК "Експрес-інформ", ТРК"Телерадіосвіт", а також питаннямайбутнього розвитку телерадіопростору.

Крім того, члени ТСКпланують розглянути пропозицію депутатаВ`ячеслава Кириленка щодо проведенняспецзасідання парламенту, присвяченогоЗМІ та ситуації зі свободою слова, атакож про спрямування листа до президентаз фактами утиску прав журналістів.

Українськаправда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *