ОСТАННІ НОВИНИ

Лех Валенса та Марила Родовіч стали “першими друзями Євро-2012”

Львівський портал

|

Першим другом фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році від Польщі став колишній президент та лауреат Нобелівської премії Лех Валенса.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення оголошене сьогодні у польській Лодзі, де відбудеться товариський матч збірних України та Польщі, котрі є організаторами Євро-2012.

„Давайте зробимо все, що в наших силах, аби приготуватися добре та добре зіграти”, – сказав він на церемонії, цитують польські медіа.

„Це не лише спортивна справа, а справа національної гідності. Відроджена Польща у співпраці із відродженою Україною – насправді мусимо показати, що щось вміємо!”, – наголосив він.

Л.Валенса також сказав, що не буде лише допінгувати та підтримувати, але – якщо це буде потрібно – контролювати та критикувати.

Крім екс-президента Польщі, “першими друзями Євро-2012” від Польщі стали співачка Мариля Родовіч, олімпійський чемпіон з ходьби Роберт Коженьовський та футболіст Юзеф Млинарчик.

UEFA планує представляти наступну четвірку “друзів Євро-2012” – яких загалом має бути по сто від Польщі та України – щомісяця.

Перші 50 чоловік стануть відомі особистості, а решта звичайні поляки та українці, котрі виборють це право в різних конкурсах.

Як повідомляв УНІАН, Україна та Польща виграла право організації Євро-2012 в квітні 2007 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *