ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенка отруїли в’єтнамським діоксином?

Львівський портал

|

У справі про отруєння Віктора Ющенка розглядають версії псевдоотруєння й ввезення діоксину з Південно-Східної Азії.

Про це сказало газеті "Сегодня" джерело в Генпрокуратурі України.

За словами джерела, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, ставши куратором слідства після Віталія Щоткіна, розпорядився "розкручувати" справу ледь не з нуля.

"Останнім часом по ній не проводилося жодних слідчих дій, і Ренат дав команду відпрацьовувати всі версії по новій", – сказав співрозмовник газети.

"Одна з них – псевдоотруєння, інша виводить слідство на "в`єтнамську" версію – що діоксин нібито був завезений із Південно-Східної Азії, зокрема, з Ханоя, де є підприємство з його виробництва, і доручення перевірки дані нашому посольству в цій країні", – повідомив він.

"Група Проскурника (Володимир Проскурник, очолив слідчо-оперативну групу замість Галини Климович) запрацювала значно активніше і, гадаю, будуть результати", – вважає це джерело.

Заступник генпрокурора Віталій Щоткін також не вважає справу про отруєння Ющенкв "висяком": "Правда про отруєння – не така вже віддалена перспектива".

А один із авторів "касетного скандалу" екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко вважає: "Потрібно допитати Ющенка, щоб той дав щиросерді зізнання про мотивацію людей, які за цим стояли, якщо отруєння, звісно, було".

"Не думаю, що до "діоксинової історії" причетний Сацюк. Ми зустрічалися з ним у Москві за пару днів до злощасної вечері на його дачі, і навіть натяку на якісь злочинні зазіхання я не відчув. А ось навіщо в Австрію, куди був негайно госпіталізований Ющенко, прилітали американські військові лікарі зі спецназу й чим там займалися, – загадка", – заявив Мельниченко.

Як відомо, Ющенко був отруєний у 2004 році, у розпал президентської виборчої кампанії, у якій був кандидатом, – за основною версією, його отруїли 5 вересня на дачі тодішнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *