ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров хоче повернути Україну до п`ятирічок?

Львівський портал

|

Уряд ініціює запровадження п’ятирічки якості освіти, починаючи з 2011 року. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, розпочинаючи засідання уряду, передає департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ

«Ми реалісти, проте завдання треба ставити амбітні», – наголосив Микола Азаров. Так, за словами Прем’єр-міністра, наприклад, починаючи з наступного року будівництво нових шкіл на селі та реконструкцію старих можна планувати виключно як створення навчальних комплексів, в яких будуть матеріально-технічні можливості для всебічного розвитку особистості ХХI століття. Глава Уряду зауважив, що такі навчальні комплекси мають включати три складові: освіта, культурне виховання, фізична підготовка. «І планувати це потрібно не рік, а зробити першу в незалежній Україні «п’ятирічку якості освіти», – підкреслив Микола Азаров, додавши, що в комплексі також необхідно будувати житло для вчителів і соціальну інфраструктуру.

Крім того, Прем’єр-міністр зауважив, що до нового навчального року капітально відремонтовано біля 2 тис. шкіл, введено в експлуатацію 23 нових школи. Водночас Глава Уряду відзначив незадовільну підготовку шкіл в деяких областях до початку опалювального сезону: не завершені капітальні ремонти, не підготовлені котельні, не завезено необхідний обсяг палива.

«Прошу Віце-прем’єр-міністра Віктора Тихонова, Міністра освіти Дмитра Табачника, розібратися, зробити висновки і доповісти план заходів: як повністю в усіх навчальних закладах завершити підготовку до зими не пізніше 1 жовтня», – наголосив Микола Азаров.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *