ОСТАННІ НОВИНИ

В Азарова і далі не помічають дефіциту гречки

Львівський портал

|

Питання дефіциту гречки в державі – штучно розкручений ажіотаж. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, передає департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

«Сьогодні країна за прогнозами повністю забезпечує себе гречкою на 100%», – наголосив Міністр.

Також Микола Присяжнюк зазначив, що у зв’язку із кліматичними умовами в Україні, як і в цілому світі, буде зменшено обсяги виробництва зернових. На сьогодні в країні прогнозовано зібрати 40,5 млн. тонн, тобто на 6 млн. тонн менше.

«Але ці 40,5 млн. тонн повністю дають нам можливість забезпечити продовольчу безпеку по всім сегментам зернових, дають можливість залишитися на зовнішньому ринку зернових», – підкреслив Міністр.

За словами урядовця, в Україні вистачить зерна, щоб надавати допомогу країнам, які її потребують. Так, на сьогоднішній день Уряд Грузії звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо закупівлі 120 тис. тонн продовольчої пшениці.

Микола Присяжнюк зауважив, що Україна забезпечена овочами і баштановими, але головна проблема виникає із внутрішньою логістикою.

«На сьогодні внутрішня логістика практично відсутня і овочі, фрукти та баштанові, які вирощуються, наприклад, на півдні в Херсонській області, не так активно просуваються на ринки інших областей, як би нам хотілося і як вимагає споживач», – наголосив Міністр.

Крім того, Микола Присяжнюк зазначив, що потрібно змінювати структуру заготівлі, зберігання і забезпечення країни овочами, фруктами та іншою сільськогосподарською продукцією.

«Ми разом із Міністерством економіки будемо працювати над тим, щоб розрахувати прогнозовані показники споживання всього сегменту сільськогосподарської продукції для нашого споживача», – наголосив Міністр.

Також Микола Присяжнюк повідомив, що у вересні-жовтні цього року будуть проводитися ярмарки, які дадуть можливість у першу чергу поспілкуватися міському споживачу із сільськогосподарським виробником для подальшої співпраці.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *