АМКУ прогнозує зниження ціни на гречку до 8 грн/кг після 10 вересня

Львівський портал

|

Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв прогнозує зниження ціни на гречку до 8 грн/кг після 10 вересня 2010 р. Про це він заявив в кулуарах комітету.

За словами О.Костусєва, здорожчання гречки та ажіотажний попит на неї вдасться зняти 10 вересня після того, як до реалізації надійде гречана крупа нового врожаю. Також він додав, що в разі, якщо гречки вітчизняного врожаю не вистачить для покриття попиту та зниження ціни на неї, буде прийнято рішення про закупівлю імпортного продукту.

"На сьогодні один корабель вміщує 50 тис. т. Якщо не вистачить своїх ресурсів, це може допомогти вирішити дане питання", – наголосив О.Костусєв.

Окрім того він закликав ЗМІ не створювати ажіотаж навколо проблеми, "оскільки вона найближчим часом вирішиться".

На сьогодні гречка в роздрібній торгівлі виросла в ціні вдвічі у порівнянні з цінами на крупу в І півріччі поточного року. Її вартість становить близько 16 грн/кг. О.Костусєв зауважив, що сам дуже любить гречану крупу, і був прикро здивований її вартістю в роздрібній торгівлі.

Нагадаємо, прем`єр-міністр України Микола Азаров дав доручення місцевим органам влади, віце-прем`єру Віктору Слауті, міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку, міністру економіки Василю Цушку докласти всіх зусиль для стабілізації цін на продукти харчування. "В державі достатньо запасів гречки, зерна, інших продовольчих товарів, щоб компенсувати невелике скорочення врожаю ц.р., викликане аномальною посухою. Ніяких підстав для стрибка цін, а тим більше для дефіциту товару абсолютно немає", – наголошував М.Азаров.

РБК-Украина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *