ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї неділі Львів відзначатиме свято вулиці Богомольця

Львівський портал

|

 У Львові відзначатимуть свято вулиці Академіка Богомольця. Це незвичне свято відбудеться цієї неділі, 29 серпня, о 17 год., повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Захід організовує Центр міської історії Центрально-Східної Європи.

На їхню думку, особливістю цієї вулиці є незвичайне просторове розміщення забудови, згрупованої навколо заокругленої площі. У зовнішньому дворику вулиці буде влаштована сцена з глядацькими місцями. Тут відбуватиметься головне дійство, основними компонентами якого будуть архітектура, насолода від історичного спомину та музика.

У програмі фестивалю, зокрема, передбачено: музика, яка була популярна у ХХ столітті, її виконуватиме камерний оркестр «Віртуози Львова»; розповіді про архітектуру та мешканців вулиці (серед яких такі визначні постаті, як, наприклад, тричі номінований на Нобелівську премію лікар Адольф Бек; «батько» польської урології доктор Зенон Мар’ян Ленько; адвокат, економіст і визначний український громадсько-політичний діяч, депутат австрійського парламенту Євген Олесницький; фотограф Давид Мазур; власники знаменитої фабрики шоколаду Гефлінгерів та інші); театральні етюди, вікторини, ретро–фотографування, урочисте відкриття інформаційної таблиці про вулицю; ідеї та ініціативи щодо майбутнього вулиці (повернення унікальній за своєю красою площі-двору її автентичного вигляду; перетворення вулиці у пішохідну зону); виступи спеціально запрошених почесних гостей, серед яких правнучка академіка О.Богомольця, іменем якого названа вулиця.

Подія має на меті презентувати та популяризувати результати мікро-дослідження «Вулиця  Богомольця»; показати як історія однієї невеликої вулиці може бути своєрідним дзеркалом історії Львова ХХ століття, його багатокультурної спадщини; згуртувати мешканців цієї вулиці та працівників офісів у добросусідську спільноту

Довідково. Вулиця була спланована і забудована протягом 1904-1908 рр. архітектурно-будівничим бюро Івана Левинського на місці колишніх садів і городів. Крім того, дана вулиця є цікавим прикладом житлової забудови початку ХХ століття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *