ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович взяв під своє крило національні проекти

Львівський портал

|

Президент України Віктор Янукович візьме реалізацію пріоритетних національних проектів під свій патронат. Таку пропозицію він висловив на засіданні Комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба президента.

«Без сумніву, ці проекти будуть неодмінно реалізовані, і їхня реалізація почнеться, умовно кажучи, вже сьогодні. Завтра буде створено відповідні механізми. Ми вже ведемо переговори, і інвестори дійсно чекають запрошень. Тому я хотів би запропонувати Комітету з економічних реформ, щоб ці проекти і їхня реалізація здійснювалися під моїм патронатом», – сказав президент.

Віктор Янукович підкреслив, що триматиме це питання під жорстким контролем. «Я буду також нести відповідальність за ці проекти і працюватиму над їхньою реалізацією – з одного боку, як Президент, з іншого –  як виконавець», – додав В.Янукович.

Він зазначив, що найближчим часом будуть здійснені конкретні кроки у напрямку роботи з інвесторами. Насамперед, у короткі строки має бути зроблено презентацію цих проектів інвесторам.

Окрім того, Президент звернув увагу і на необхідність опрацювати питання щодо обсягів фінансування національних проектів із Державного бюджету в 2010 – 2011 роках. За словами Глави держави, участь державних коштів потрібна, зокрема, для того, «щоб інвестор не сумнівався, що ці проекти перебуватимуть під особливим контролем держави як пріоритетні, і тому вона також буде брати на себе певні ризики». Участь держави у фінансуванні – це найбільша гарантія для інвестора, додав Президент.

Віктор Янукович також попросив Прем’єр-міністра України врахувати  національні проекти у проекті Державної програми економічного і соціального розвитку на 2011 рік.

В. Янукович доручив керівнику новоутвореної робочої групи з питань національних проектів Комітету з економічних реформ негайно сформувати її склад та розпочати роботу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *