ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії виступить культовий піаніст Володимир Віардо

Львівський портал

|

Унікальний фортепіанний концерт культового піаніста Володимира Віардо (США) відбудеться 2 вересня у Львівській філармонії. Як повідомляють організатори, у програмі виступу твори Ф. Шуберта, Ф. Ліста, Ф. Шопена та К. Дебюссі.
Розпочнеться концерт о 19 годині. Вартість квитків становить від 60 до 150 гривень.
Довідка: один з найвидатніших піаністів світу Володимир Віардо, з перших кроків заявив про себе, як про яскраву творчу особистість, що володіє особливою глибиною, одухотвореним виконанням та емоційністю. Він навчався у Льва Наумова, в Московській консерваторії. Як студент-третьокурсник, був удостоєний Гран-прі на конкурсі ім. Маргаріти Лонг та Жака Тібо в Парижі. В 1973 році став лауреатом 1 премії та двох спеціальних призів на Міжнародному конкурсі ім. Вана Кліберна. Протягом свого навчання був солістом Московської філармонії, а після отримання докторського ступеню, отримав посаду асистента професора Наумова у Консерваторії. 1988 року емігрував до США, де мешкає і сьогодні.
Володимир Віардо активно концертує на кращих сценах світу, таких як Карнегі Холл, Кеннеді Центр, Лінкольн Центр, Концертгебау, тощо. Із концертними турами він побував у найбільших містах Північної та Південної Америки, Європи, а також Азії, Південної Африки та Ізраелю. Він проводить майстер-класи по всьому світі, а також є професором університету Північного Техасу. Серед його вихованців є понад 50 Лауреатів перших та других премій міжнародних конкурсів. До того ж, піаніст є головою журі конкурсу «Російська музика» в Каліфорнії та конкурсу Володимира Віардо у Нью-Йорку. У травні 2006 року організував Міжнародний конкурс юних піаністів Володимира Віардо в Запоріжжі. На рахунку музиканта чимало записів, серед яких твори Й.С.Баха, Цезаря Франка, Кшиштофа Пендерецького, Клода Дебюссі, Сєргєя Рахманінова та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *