ОСТАННІ НОВИНИ

Галицький райсуд вирішить, чи буде на Львівщині термін «Велика Вітчизняна війна»

Львівський портал

|

Обласна прокуратура Львівщини подала позов до Галицького районного суду Львова з вимогою скасувати рішення обласної ради «Про Дні пам`яті жертв Другої світової війни». Про це «Львівській портал» поінформували у прес-службі прокуратури.

За їхньою інформацією, позов знаходиться у суді, коли його розглянуть невідомо, адже суд ще не призначив дату його розгляду.

Суть постанови зводилася до того, що на території Львівської області під заборону потрапив термін «Велика Вітчизняна війна» як такий, що не відповідає українській історичній реальності. Замість нього в офіційних документах вводився термін «Друга світова війна». Вшановувати жертв цієї війни депутати ухвалили 8 і 9 травня кожного року. У число тих, кого депутати вирішили вшановувати, потрапили ветерани Української повстанської армії.

Нагадаємо, 24 червня 2010 року депутати Львівської міськради вирішили заборонити використання терміну «Велика Вітчизняна війна» щодо подій Другої світової війни, що відбувалися на території України. Натомість влада Львівщини постановила щороку відзначати на території області 8-9 травня Дні пам`яті жертв Другої світової.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *