ОСТАННІ НОВИНИ

Ми стоїмо над прірвою втрати незалежності – голова Львівської облради

Львівський портал

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник констатує, що Україна стоїть над прірвою можливості втрати своєї незалежності та самоідентичності. Таку думку голова Львівської облради висловив у своїх роздумах з нагоди 19-річчя незалежності України, повідомляє прес-служба ЛОР.

«Без сумніву, що ці 19 років незалежності стали для нас роками великих випробувань на зрілість української нації. На жаль, сьогодні я змушений констатувати, що ми ще досі не склали цей великий іспит. Чвари, роз`єднаність, непорозуміння привели до того, що сьогодні ми знов стоїмо над прірвою можливості втрати своєї незалежності, своєї само ідентичності», – йдеться у роздумах М. Сеника.

На його переконання, відбувається тотальний наступ на українські здобутки, українську культуру, на звичаї і традиції.

«Комуністично-господарська номенклатура, яка перебрала владу по розпаду Радянського Союзу, не готова була до того, щоб провадити Українську Державу. Ця номенклатура була готова до виконання, а не до прийняття рішень. Вона була доброю виконувати тільки вказівки з Москви. Коли вона стала до управління державою, вона стала безпорадною і  не знала, що робити. З-поміж себе українці не готові були висунути нових лідерів, які готові взяти на себе відповідальність, бо довгий період часу ми не мали своєї церкви, своєї школи, яка би виховала національно свідомі жертовні кадри. Тому та ситуація, яка сьогодні у нас є, є об`єктивною», – вважає голова Львівської обласної ради.

На його думку, святкування цьогорічного  Дня Незалежності повинне стати для кожного закликом до щоденної наполегливої праці для того, щоб змінити ситуацію.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *