ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині освятять місце під пам’ятник герою концтабору Майданек отцю Омеляну Ковчу

Львівський портал

|

Освяченням місця під майбутній пам`ятник – так відзначили віруючі районного центру Перемишляни чергову річницю з дня народження колишнього свого пароха Омеляна Ковча, котрий був спалений фашистами у концтаборі "Майданек". В цих урочистостях взяли участь голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль і народний депутат України Петро Писарчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Керівництво регіону зобов`язалось зробити все необхідне для благоустрою площі, де заплановано встановити монумент духовному отцю, чиє ім`я широко відоме у світі. Впродовж недовгого відрізку життя він зумів продемонструвати високу людяність і глибоку християнську мораль у справі служіння людям, не беручи до уваги їхню національність і релігійну приналежність. Це проявилось на польсько-українському пограниччі під час різних тоталітарних режимів, і особливо в "Майданеку", коли як духовний наставник допомагав співв`язням з піднесеною головою переступити поріг смерті.

В 2001 році Іван Павло ІІ проголосив о. Омеляна Ковча блаженним. Йому присвячено документальний фільм "Парох "Майданека", він удостоївся звання "Праведника України".

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *