ОСТАННІ НОВИНИ

У прокуратурі заслухали керівників підприємств – боржників із зарплати

Львівський портал

|

Міжвідомча нарада з питань захисту конституційних прав працівників на оплату праці відбулась учора, 18 серпня,  в прокуратурі Львівської області. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Зі слів першого заступника прокурора Львівської області Богдана Татарина, протягом цього року органами прокуратури з питань додержання законодавства про оплату праці порушено 94 кримінальні справи, внесено 98 протестів, 546 приписів, подань, за результатами розгляду яких притягнуто до відповідальності 312 посадових осіб та виплачено заборговано заробітну плату працівникам понад 69,8 млн грн. 

На засіданні було заслухано керівників ДП «Санаторно-лікувальний центр «Шкло» та ВАТ «Червоноградська автобаза». Щодо «Санаторно-лікувального центру «Шкло», то незважаючи на низку вжитих заходів зі сторони прокуратури, керівництво  підприємства належним чином не відреагувало на вимоги прокурора, про що свідчить не погашена до цього часу заборгованість з виплати заробітної плати. На нараді також було висловлено думку, що санаторій,  враховуючи стан боргів по заробітній платі, заборгованості перед Пенсійним Фондом, обов’язкових платежах до бюджету, а також цілої низки боргів по договірних зобов’язаннях перед іншими суб’єктами господарювання за проведені будівельні та ремонтні роботи, повільно готується до банкрутства та виходу з державної власності. 

Керівник ДП «Санаторно-лікувальний центр «Шкло» запевнив присутніх, що має чіткий графік погашення заборгованості і до кінця року вона буде повністю ліквідована. 

Складною залишається ситуація навколо існуючої заборгованості перед працівниками ВАТ «Червоноградська автобаза», незважаючи на порушення кримінальної справи відносно службових осіб прокуратурою Сокальського району ще 29 березня цього року. 

Прокурор у Львівській області Анатолій Пришко зазначив, що час вмовлянь керівників підприємств-боржників із зарплати минув, і час переходити до більш радикальних дій – не лише відкриття кримінальних справ проти них за злісну невиплату зарплати, але й застосування запобіжних заходів – брання під варту, арешту майна тощо.

Довідка

Станом на перше липня 2010 року заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах області становила 95,4 млн. грн. В подальшому, за оперативними даними заборгованість із виплати заробітної плати на території області, станом на 12 серпня 2010 року, складає 78,3 млн. грн.

Ннайбільша заборгованість із виплати заробітної плати існує у м. Львові – 42,9 млн. грн., м. Дрогобич – 6,9 млн. грн.., м. Стрию – 3,6 млн. грн.., Сокальському районі – 3,8 млн. грн.., Яворівському районі – 2,6 млн. грн..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *