ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українців бачать Україну у складі Росії або об’єднаної Європи – соцопитування

Львівський портал

|

Лише 48% українців через 20 років хотіли б бачити свою державу незалежною – решта бачить майбутнє держави у складі Росії або об’єднаної Європи. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна 14-15 серпня серед 1000 респондентів

Як повідомив директор Інституту Горшеніна Володимир Фесенко, відповідаючи на питання: "хотіли б ви бачити Україну незалежною державою через 20 років", тільки 48% опитаних відповіли позитивно. Інші респонденти відповіли таким чином: чверть з них хотіла б бачити Україну у складі Російської Федерації, кожен п`ятий хотів би бачити Україну у складі Євросоюзу.

Таким чином, "незважаючи на усі наші проблеми, більшість українців все-таки бачать Україну своєю державою і не хочуть втрачати незалежність, державність і хочуть жити в Україні", – зробив висновок В. Фесенко.

"Проте вони, нажаль, не задоволені сучасним станом розвитку української держави, і це серйозний негативний сигнал для влади", – додав він.

Водночас, за даними Фесенка, 75% опитаних гордяться тим, що вони є громадянами України.

Соціолог додав, що в порівнянні з даними торішнього опитування цей показник знизився на 2%, "в межах статистичної похибки". Водночас, кожен п`ятий українець (19%) не гордиться своїм громадянством, – розповів експерт.

В. Фесенко також розповів, що більше половини громадян України (58%) позитивно ставляться до факту проголошення незалежності України в 1991 році, але лише чверть населення відзначає це свято. Експерт пояснює це тим, що українське суспільство традиційно не відзначає політичні свята.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *