ОСТАННІ НОВИНИ

«Карпати» звинувачують Суркіса і подають до арбітражного суду у Лозанні

Львівський портал

|

ФК «Карпати» (Львів) висловлює категоричну незгоду зі змістом Рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації Футболу України.

Заяву клубу, розміщену на офіційному сайт ФК «Карпати», подаємо повністю:

«Санкції щодо ФК «Карпати», зазначені у Рішенні КДК, абсолютно позбавлені здорового глузду і принципів справедливості.

Чи не аморально відлучати від футболу клубне керівництво «Карпат», яке отримало інформацію від Президента ФФУ Григорія Суркіса, що першим повідомив про договірний характер матчу, і за власною ініціативою розпочало службове розслідування даної справи з подальшими офіційними зверненнями до керівництва ФФУ та прокуратури?

Чи не аморально те, що у Рішенні КДК ФФУ відсутнє прізвище Суркіс, хоча Григорій Михайлович у статусі Президента ФФУ знав і замовчував підозри у договірному характері матчу? Чи може бути вагомішим привід, аби Григорій Суркіс подав у відставку після такого рішення КДК, який прямо визнав договірний характер матчу, але «забув» про того, хто знав, замовчував та всіляко перешкоджав? Не сумніваємось: якщо підконтрольний Президенту ФФУ КДК засліпило під час ухвалення свого Рішення, то Спортивний Арбітражний Суд неодмінно візьме до уваги цей вагомий факт.

Зрештою, чи не є верхом юридичної безграмотності членів КДК те, що Комітет надсилає клубам Рішення, в якому абсолютно відсутня мотиваційна частина? Чи, можливо, КДК не вважає за потрібне пояснити: за що конкретно покарано кожного з керівників клубу?

Юридичне невігластво Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ не залишає вибору – ФК «Карпати» поетапно, усіма юридичними методами добиватиметься справедливості. Наступним кроком буде звернення до Апеляційного комітету. Не маючи жодних ілюзій щодо рішення цієї інстанції, львівський клуб готуватиме звернення до Спортивного Арбітражного Суду в Лозанні, де в діалозі з незалежними та фаховими юристами відстоюватиме як свою позицію у справі матчу «Металіст» – «Карпати», так і принципову незгоду з безпрецедентним явищем, коли Федерацію футболу країни очолює корупціонер.

ФК «Карпати» запевняє уболівальників у тому, що доведе справу до логічного завершення, наслідком чого стане очищення українського футболу від корупції та її носіїв на чолі з Президентом ФФУ Григорієм Суркісом. Будучи абсолютно упевненим у своїй правоті, ФК «Карпати» звертається до здорових сил в українському футболі із закликом спільними зусиллями покласти край свавіллю футбольного авторитаризму».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *